Michael Juul Nielsen har siden 1. august 2016 fungeret som konstitueret direktør for travbanen.

Michael er født ind i sporten. Hans far er travtræneren Steen Juul. Steen Juul, den mest vindende nulevende travtræner i Danmark, og Michaels bedstefar arbejdede også i travsporten. Det er med det afsæt, og en brændende interesse samt erfaring fra salg og marketing i det almindelige erhvervsliv herunder Øresundsbroen, der har givet ham Michael mod på opgaven, indtil videre som sagt som en midlertidig løsning.

Michael har siddet i bestyrelsen for travbanen fra 2011-2012, og igen fra marts i år. Da Lars Moss fratrådte sin stilling, kunne bestyrelsen ikke uden videre finde en egnet kandidat i egne rækker, og da der er mange ændringer forude forretningsmæssigt blev Michael løsningen, og han har taget udfordringen op.

På grund af den politiske situation på spillemarkedet, hvor man er gået fra 90 millioner til 60 millioner i spillefonde, er man blevet nødt til at ændre i præmiebudgettet. For Lundens del betyder det, at deres driftsbudget er gået fra 4 millioner til 3.4 millioner, og fra 14 millioner til 12 millioner på præmiebudgettet. Ingen kender budgettet for fremtiden, og derfor bliver der trådt lidt vande, også når det kommer til nyansættelse af en direktør.

Det er noget af en forretning Michael overtager  med 40–50 lejemål, som primært er erhvervsmæssige.
Her fungerer han lidt som vicevært, og er også inde over den almindelige drift af banen.

Michael fik efter eget udsagn en lidt hård start, med et derby der skulle afvikles kort efter hans tiltrædelse. Derbyet gik dog over al forventning. Spilleomsætningen var status quo. Der kom 7000 publikummer mod 6500 sidste år.

– “Det kan gøres bedre, men det er et gammelt anlæg, som kører med få tilskuere normalt, så det bliver lidt en udfordring, når der så kommer et kæmpe rykind. Rammerne kunne forbedres en del, for de begrænser når der er mange gæster. Det er dog mest atmosfæren folk kommer efter, for den er helt særlig på derbydagen. Det var helt unikt, og alle var oven ud tilfredse, så det er bare mig der kan se fordelene ved en forbedring, specielt af tribuner og lydanlæg” fortæller han.

Travbanen afholder endnu ikke så mange så store arrangementer. Indtil videre er der to hovedbegivenheder. Travderbyet, der er nationalt, og Copenhagen Cup der er internationalt. Under derbydagene er 400 heste inde i staldene.

Til hverdag er der dog ikke længere mange heste på banen.

– “Da min far i sin tid ville flytte ind på travbanen var her fyldt, og man stod på ventelister. Sådan er det ikke i dag, og vi ville sikkert også få udfordringer med de nye regler for hestevelfærd. Det lader dog ikke til at det bliver endnu en bekymring, for de faste trænere har deres heste stående gårde rundt omkring i nærområdet” fortæller Michael afslutningsvist.