Glen Nielsen fra Riders Cup er det sidste nye medlem af EquiLink. Glen er en af hovedarrangørerne bag de succesfulde Riders Cup stævner som afvikles i storstilede rammer ved Herlufmagle. Riders Cup er en klub der er opstået udelukkende med afvikling af stævner for øje. Der lægges derfor hverken tid eller vægt på rideskole eller hestepension.

Til dagligt er Glen Nielsen direktør for Triova, et større landbrugsfirma, der hovedsageligt beskæftiger sig med fjerkræsproduktion. Glen ejer 25-30 springheste, og rider selv når tiden er til det. Udover at være stævnearrangør, står Glen Nielsen også bag rideudstyrsforretningen HorseRider, som til dagligt drives af daglig leder Peter Jensen og holder til i lokaler på Karlslundegaarden.

I 2015 startede et storstilet byggeprojekt for at kunne udvikle rammerne for at kunne afholde endnu større og flere stævner, også indendørs, på stedet  i Herlufmagle. Der er blevet bygget en ridehal med indvendige mål der lyder på 32 x 80, og inden november 2016 skal opvarmningshallen på 66 x 30 stå færdig, hvilket giver øgede muligheder for indendørs aktiviteter på RIC året rundt fremover. Det er en stor cadeu for ridesporten, og især ridebanespringningen, da det er her Glen har sin største passion. Der er ikke mange der kan tilbyde de faciliteter i Nord Europa.

I år afholdes der mindst 5 nationale stævner, og i august satses massivt på afviklingen af et storstilet internationalt springstævne, med CSI3*; CSI1* og CSI.Derudover afholdes der også landsholdsamlinger og clinics på stedet. Der står altid 30 bokse klar til afbenyttelse for eventuelle alternative arrangementer, når stedet ikke bruges til stævner.

Siden 2014 har Glen Nielsen og hans team stået bag afviklingen af Riders Cup, som har været en fast sommertradition iblandt, særligt den sjællandske springelite. Glen tog initiativet sammen med sine to sønner, Keven og Kartni, til at udvikle konceptet bag Riders Cup, idet han selv og som aktiv springrytter synes der manglede gode stævner på Sjælland, hvor forholdene var i top. Som rytter ved han hvor stor fokus der er på alle detaljer for at sikre en god stævneoplevelse, lige fra underlaget på banerne, til behagelige opholdsrum rundt omkring på pladsen, ordentlige toiletforhold m.v. Således har det været væsentligt at hele set-up’et bag alle stævner er tip-top lige fra faciliteter, til forplejningen samt rammerne, dermed håber arrangørerne også at kunne tiltrække endnu flere større og seriøse samarbejdspartnere og sponsorer.

Glen siger selv:
-Kartni og Keven har været med hele vejen, men så sandelig også en håndfuld helt fantastiske entusiastiske hjælpere, som udgør et stærkt team og har været med fra starten, har stor ære af at vi i Riders Cup, er nået dertil hvor vi er i dag.. Det er fantastisk at have folk med i teamet som planlægger deres ferie efter vores stævneplan, og som er på fra tidlig morgen til sen aften frivilligt, for sportens skyld og vores kunder (rytterne).

Ambitionen er, at RIC ved hjælp af øgede sponsorindtægter, får muligheden for at udvide stævnet løbende med endnu bedre faciliteter, så som storskærm på opvarmningen, flere faste bokse, yderligere opvarmningsbane og endnu bedre parkeringsforhold. Det er ikke målsætningen for arrangøren, at skulle tjene penge på stævnerne, men blot kunne have muligheden for at få økonomien til at balancere, samtidig med at man kan tilbyde springstævner i topklasse på Sjælland. Dette betyder også at flest mulige sponsorkroner anvendes til både præmiedoteringer og nye tiltag, for at kunne få mulighed for at kunne tiltrække endnu flere top og eliteryttere.

Der er i dag cirka 1100 startende ryttere på 3 dage til Riders Cup og mellem 1000-1500 besøgende, og for de besøgende er der gratis adgang samt mulighed for at besøge stævnets udstillere i messeområdet, det er dog kun ved b-stævner og internationale stævner. Blandt andet gæster belgiske Leeiven Hendrix CSI stævnerne med en stor truck helt fra Belgien, fyldt med rideudstyr til attraktive priser.

Se mere om Riders Cup og stedet på stævnets website

list-of-riders-636003