I 2016 tiltrådte Per Christian Springborg som centerleder på Vallensbæk Ridecenter. Med en spændende baggrund både indenfor hestesporten og i erhvervslivet, har Per Christian Springborg formået at vende underskud til overskud, samt gennem en ny struktur og spændende visioner give, Vallensbæk Ridecenter en fremtids-orienteret profil med udgangspunkt i både bredden og toppen af dansk ridesport.

”Økonomien er en vigtig faktor”

Per Christian Springborg, har med sin baggrund fra erhvervslivet, og interessen for heste en nuanceret og inspirerende tilgang til ledelsen af et moderne ridecenter. I 15 år arbejdede Per Christian Springborg med ledelse og administration samt ejendomsområdet hos SKAT, og ligeledes har han været personalechef hos DSB. Mange kender måske også Per Christian Springborg, for hans store engagement hos Dansk Varmblod. Som centerleder på Vallensbæk Ridecenter, har han i 2016 formået at vende underskud til overskud.

”Økonomien er en vigtig faktor i at have alt det her kørende. Vi er ved at omstrukturere og har vendt et underskud til et overskud i 2016”, fortæller Per Christian Springborg.

”Vi er nødt til at have nogen, som bredden kan spejle sig i”

Under Per Christian Springborgs ledelse, er der blandt andet lavet en interessant omstrukturering i staldene. Således er hele arbejdsgangen omorganiseret. Det betyder at de ansatte, har fået et større ansvar for den stald de er tildelt. Staldene er blevet delt op i afdelinger, derfor har en ansat ansvaret for en stald. Herunder fodring, udmugning, ud- og indlukning osv. Fremfor tidligere, hvor alle var lidt over det hele. Det betyder blandt andet at pensionærerne ved præcis, hvem der passer deres hest. Samt de har en primær kontakt til samme person, omkring pasningen af deres hest eller pony.

Vallensbæk Ridecenter huser 104 heste og ponyer. Herunder er der en elev-afdeling, som bliver benyttet af 325 elever om ugen. Der lægges vægt på at ridecentret skal være udadvendt, og deltage aktivt i det lokale kulturliv, samt være integreret i lokalsamfundet.

”Vi vil rigtig gerne have en stor bredde, men ud fra devisen om, at for at få en bredde er vi nødt til at have en top, har et af tiltagene være at ansætte en ny berider, Michael Søgaard. Vi er nødt til at have nogen som bredden kan spejle sig i. Vi regner med det bliver mere synligt i 2017, hvor vi forventer at have nogle flere ryttere som tager ud til mesterskaber”, fortæller Per Christian Springborg.

Talentbank, mesterskaber og uddannelse af fremtidens ledere

I 2016 har Vallensbæk Ridecenter blandt andet også været værter for VM og NM i Mounted Games. Og næste år afholdes der DM for par i Mounted Games, samt DM i dressur for ponyer på Vallensbæk Ridecenter.
Udover konkurrence-aspektet har man også satset på en række andre tiltag. Der er eksempelvis etableret en talentbank, hvor unge ryttere får muligheden for at udvikle sig. Således er ni ryttere lige nu en del af projektet. Rytterne er alle inviteret til at deltage, og der har indtil nu været afholdt en samling, med fokus på ridningen. Men fremadrettet vil der også fokuseres på, at give rytterne viden om kost, motion, psykologi mv. som er relevant for deres sport. Rytterne er alle ponyryttere, men målet er at konceptet skal udvides til også at henvende sig til ungryttere.

Vallensbæk Ridecenter har også et projekt, hvor heste indgår i en lederuddannelse. Det første kursus er afholdt med stor succes. Ideologien bag er at styrke både personlige kompetencer samt gruppekompetencer.