For første gang nogensinde afholdes et World Ranking-stævne for islandske heste indendørs. Stævnet afholdes i Messecenter Herning d. 5.-8. april 2018 – og der er lagt op til et brag af et stævne, når Icehorse Festival har verdenspremiere som indendørsstævne.

Erfaren trio sprænger rammerne for stævnesæsonen

Arrangørerne af stævnet er toprytter Rasmus Møller Jensen, som oprindeligt fik ideen til stævnet. Derudover er tidligere projektleder Lone Mølholm Bertelsen og Stine Sandahl, som blandt andet tidligere har været med til at arrangere VM, NM og mange flere store hestearrangementer for islandske heste, medarrangører. Alle tre har stor erfaring indenfor området, og med hver deres kompetencer, har de formået at sprænge rammerne for stævnesæsonen for islandske heste. Normalt ligger de pointgivende stævner kun om sommeren, men Icehorse Festival, åbner nu op for en udvidet stævnesæson.

Fantastisk modtagelse

Planlægningen af stævnet har været nogle år undervejs, og tidligere i år kunne arrangørerne så endelig melde ud at stævnet vil blive afholdt i 2018.

”Da vi meldte ud, at stævnet blev en realitet, fik vi en fantastisk modtagelse. Vi har allerede nu næsten udsolgt af udstillerpladser på messen. I august måned åbnede vi så for billetsalget, og i løbet af få uger, havde vi solgt 1000 billetter. Det er jo vores håb at alle billetter til stævnet bliver solgt”, fortæller arrangør Stine Sandahl

En mangfoldig oplevelse

Ved stævnet vil der være både A-og B klasser i firgang, femgang og tølt. Derudover er der en 3000 m2 stor messe, som publikum kan besøge. Udover muligheden for at se ridning og shoppe, så vil der også være shows, foredrag samt hingstefremvisninger. Der er altså lagt op til en mangfoldig oplevelse for alle der elsker islandske heste. Icehorse Festival er et spændende initiativ, som trækker publikum og ryttere til fra hele Europa. Derudover er stævnet et samarbejde med Dansk Islandshesteforening, som i 2018 har 50 års jubilæum.