I 2014 overtog en ny ejerkreds Klampenborg Galopbane. Carsten Baagøe Schou, var en af tre aktionærer, og sad indtil september 2016 i bestyrelsen, herefter overtog Carsten Baagøe Schou, rollen som direktør for Klampenborg Galopbane.

Ikke kun liebhaveri

Interessen for galopsporten, opstod dog mange år forinden. Da Carsten Baagøe Schou var blot fem år gammel, var han for første gang på Klampenborg Galopbane. Dette fordi Carsten Baagøe Schous far, var revisor for en galoptræner, som havde fået overbevist familien om at købe en galophest. Sidenhen har Carsten Baagøe Schou haft mange galopheste i sit ejerskab. I dag har han galopheste i Frankrig, og en enkelt interesse i en hest i Danmark.

”Jeg har en kæmpe forkærlighed for stedet (Klampenborg Galopbane, red), men det er ikke kun liebhaveri, og ønsket om at galoppen skal fortsætte, der har gjort at vi tre nye ejere tog over. Det har også handlet om, at vi tror på, at man kan skabe en fornuftig forretning på Klampenborg”, fortæller Carsten Baagøe Schou

Fremgang i besøgstal og fokus på temadage

Således er kursen lagt mod en forhåbning om, at galopsporten vil få fremgang i Danmark i fremtiden. Dog med udgangspunkt i, at der skal kunne laves en bæredygtig forretning. Banen skal med egen økonomi, samt rimelige vilkår for spilindtægter, være en bæredygtig forretning.

”Det tegner allerede meget positivt. Blandt andet var der 26% publikum fremgang i 2016. Derudover er der fokus på at gøre oplevelsen på Klampenborg Galopbane endnu bedre for publikum. Således er der nu opsat Wi-Fi anlæg, dette for at kunne betjene publikum bedre. Ligesom det bidrager til en bedre totaloplevelse på Klampenborg Galopbane”, fortæller Carsten Baagøe Schou.

Afholdelse af temadage er ligeledes i fokus. Derfor er der nu indbudt til en, Gentlemen dag, hvor der vil blive fremvist biler, tøj og være spiritus smagning.

”Vi håber at give folk en ny oplevelse. Dem der er vant til at komme her, de kender jo sporten, og de kan nu få en anderledes oplevelse. De nye der kommer til sådan et arrangement, de har mulighed for at lære sporten at kende. Det er jo ikke altid sporten alene kan tiltrække dem”, fortæller Carsten Baagøe Schou

Bliv medejer af en galophest – bliv en del af sporten

Det er også muligt at blive medejer af en galophest. Som noget nyt er Stald Klampenborg åbnet. Her kan man blive en af 200 ejere af en galophest, med et indskud på blot 500 kr. Målet er at give folk en fornemmelse af, hvad det vil sige at eje en galophest, og samtidig skabe sammenhold om sporten og Klampenborg. Ambitionen er at dette på sigt vil bidrage til flere heste i staldene, og at antallet af løb på Klampenborg Galopbane med tiden kan fordobles.