I januar 2018 launcher Mosson en ny digital løsning til konkurrencestalde, hvor planlægning, kommunikation og eksekvering i stalden er i fokus.Mossons løsning har til formål at skabe mere viden, for at øge præstationer samt sikre høj faglighed og velfærd for heste og medarbejdere i konkurrencestalde. Julie Liv Morin, direktør hos Mosson, er nyt medlem af EquiLink.

Fokus på konkurrencestalde

Julie Liv Morin, har altid været interesseret i heste og red som barn hver gang chancen bød sig. Hun er uddannet ingeniør og har i flere år, arbejdet med at udvikle digitale løsninger, som øger effektivitet og trivsel indenfor sundhedssektoren.

”Jeg har brugt de sidste år på intensive afdelinger, så det er rart at være tilbage i staldene. Det er dog første gang, at jeg arbejder professionelt i hestebranchen”, fortæller Julie Liv Morin. Og der er brugt meget tid i staldene det sidste år. Her har teamet bag Mosson studeret arbejdsgangene i Nordiske konkurrencestalde og tiden i staldende har været vigtig, da de har villet sikre sig, at der er et reelt behov for en digital løsning. Arbejdet har blandt andet været, at afdække hvilke behov der måtte være i dagligdagen i forhold til planlægning, kommunikation og workflow.

Mosson har i første omgang fokus på trav-og galopstalde. Flere studier er dog samtidig lavet i andre typer af konkurrencestalde og på sigt er tanken, at løsningen kan anvendes i alle stalde.

Alt data kan samles i en digital løsning

Den 1. december har Mosson silent launch i virksomhedens samarbejdsstalde og i januar 2018 launches løsningen bredere. Der er lagt et stort forarbejde i udviklingen af løsningen, hvor Julie Liv Morin har brugt sin erfaring fra sit tidligere arbejde med digitale løsninger, og dermed er der meget erfaring og faglighed i udarbejdelsen af Mosson.

Ved at anvende Mosson, kan alt det der foregår i stalden, i forhold til hestenes individuelle behov og træning, registreres. Det vil sige at, den viden som hver enkelt medarbejder har om de forskellige heste, nu gøres tilgængelig for alle relevante medarbejdere. Dermed bliver alle

data samlet og kan nemt tilgås. Mosson, går altså direkte ind og styrker kommunikaationen i en stald, og samtidig sørger for, at vigtig viden ikke går tabt eller bliver glemt.