At det altid er en udfordring at arrangere udendørs events, blev endnu engang bevist under årets afvikling af Store Hestedag. Mens lørdagen bød på solskin fra en skyfri himmel var  vejrguderne ikke rigtigt helt så mildt stemt søndag. Alligevel lykkedes det at øge antallet af besøgende og dermed slå sidste års rekord. Hele 21.980 besøgende blev det til i år, mod sidste års 18.289.

Begge dage blev der afholdt konkurrencer i dressur, springning, Subaru (terrænspringning) og Mounted Games (en ridediciplin hvor frygtløse ryttere konkurrerer mod hinanden om at løse forskellige opgaver).

Mere end 250 heste og ponyer var opstillet til bedømmelser, der kulminerede med udpegningen af Dagens Hest både lørdag og søndag.

Hundene var med for 8. år i træk. 20 raceforeninger viste deres hunde frem til bedømmelser, og 237 gæster lagde vejen forbi de åbne bedømmelser, hvor en professionel hundedommer gav de ”almindelige” hunde en bedømmelse. Hunde i forskellige størrelser kæmpede om at blive Danmarksmester i Agility, mens de hurtige mynder konkurrerede i Lure Cursing, hvor de jager en ”hare”.

Store Hestedag havde i år taget nye tiltag til at forbedre sikkerheden for mennesker og dyr, og trods våde baner søndag havde Store Hestedag i år ingen større ulykker.
Både publikum, dyre-udstillere og konkurrencedeltagere tog det dårlige vejr med godt humør, og alle konkurrencer og shows blev gennemført.

//Pressemeddelse