Paneldebat: Hvad skal der til, for at vi fortsat må bruge vores heste i sport om 10 år?

9. Januar 2024 | kl.11:00
Hvornår? Blev afholdt Lørdag d. 6. Januar 2024 kl.11-13
Hvor? Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde

Se eller gense paneldebatten her…

Paneldebatten blev afholdt som et nonprofitinitiativ, og er Equilinks bidrag til at starte snakken om udfordringerne vi står overfor i hestesporten. Du kan også donere et beløb som går til paneldebattens direkte omkostninger. Et eventuelt overskud fra paneldebatten gir´ vi til Hestens Værn i december 2024.

DONER BELØB TIL DEBATINITITIVET

TID TIL EN KONSTRUKTIV DEBAT OM FREMTIDENS HESTESPORT, LAD OS SNAKKE SAMMEN!

Ingen hestefolk kan være i tvivl om at det haster med handling, hvis vi vil sikre at heste i sporten har en fremtid! Alle i hestebranchen har en interesse heri. Eliten, bredden og erhvervet og vi inviterer derfor til en saglig paneldebat om, hvordan vi sikrer at vi også må bruge vores heste i sport om 10 år – på tværs af alle i grene i hestesporten.

Alle pladser i salen er nu optaget til paneldebatten d. 6. januar 2024. Du kan skrive dig på ventelisten og få besked, hvis vi får ledige pladser.

Alle i hestebranchen har en interesse i at sikre hestesportens fremtid.

Eliten, bredden og erhvervet. Det er vigtigt – og det haster!

Hvem er med i panelet?

Det vigtige for os er at du på dagen får indsigt og overblik med afsæt i høj faglighed, evidens og seriøsitet. Derfor repræsenterer panelet både bredden, eliten, erhvervet, eksperter i hestevelfærd og den politiske side. Desuden vil paneldebattens moderator Nynne Bjerre Christensen (som også selv er rytter) sørge for at debatten holdes på sporet, og at alle i panelet får taletid.

Fordi vi har brug for at få skilt tingene ad, men vi har også brug for at få overblik og indblik samt klarhed over holdninger vs. fakta når det gælder hestevelfærd under brug af heste i sport. Og hvordan andre ser på hestebranchen udefra – vores måde at håndtere hestene såvel som konkrete sager på.

Examineret
berider

Anders B. Cortzen

Læs mere

Elite rytter
World Cup finalist 2017

Mai Tofte Olesen

Læs mere

Behandler, avler og træner af galopheste

Sandie B. Kjær

Læs mere

Bredde-repræsentant, professionel rytter, rideskoleejer, blogger mm.

Georgia Timmermann

Læs mere

Dyrlæge, hestetandlæge og medafsender på brev til Longines

Mette Aarup

Læs mere

Formand for Det Dyreetiske Råd, rådgivende for fødevareministeren

Bengt Holst

Læs mere

Forum For Hestevelfærd

Forummet er naturligvis inviteret til paneldebatten men har takket nej til at deltage, da samtlige organisationer i forummet ikke ønsker at udtale sig så længe de arbejder med et høringssvar til Det Dyreetiske Råd. I forummet indgår repræsentanter for Dansk Ride-Instruktør Forening, Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund, Den Danske Dyrlægeforenings sektion for heste, Hestens Værn, Dansk Galop, Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Islandshesteforening, Landsudvalget for Heste, Dyrenes Beskyttelse, Rådet for hovpleje og hestebeslag og SEGES Heste.

Har du læst pressemeddelelsen om Paneldebatten?

Udpluk: Operation X har rusket op i hestesporten. Debatter og meninger er buldret frem på de sociale medier, i foreningerne, rideklubberne og på staldgangene. Og tidligere på året udkom en kritisk udtalelse fra det Dyreetiske Råd om brug af heste i sport…

Læs den fulde pressemeddelelse her, hvor vi fortæller om panelet, hensigten med og baggrunden for debatten.

Derfor skal du med til paneldebatten

Frygtscenarierne er til at få øje på, men hvordan sikrer vi at det ikke går det så galt?

Initiativet er nonprofit-arrangement fra Equilinks side og derfor gratis, men fremmøde kræver forudgående tilmelding senest onsdag d. 3. januar.

Vi har sørget for at paneldebatten også streames, så du behøver ikke sidde med i lokalet, men vi vil aller helst have så mange med /fysisk tilstede som muligt. Der skér altså bare noget andet og mere, når mennesker mødes :o) (alle pladser er booket i salen)

  • Vær med til at samle kræfterne i en fælles retning mod mere hestevelfærd i sporten.
  • få styr på fakta om hestevelfærd under præmissen som sportsatlet. Hvad er spekulationer, holdninger og fakta og hvordan ser andre på os udefra?
  • få overblik og indsigt i arbejdet med at handle på øget hestevelfærd, hos vores hovedorganisationer
  • risikoen for en lovreguleret sport – hvad er fremtidsscenarierne?
DOWNLOAD PROGRAM TILMELD LIVESTREAMING

Risikoen for en lovreguleret sport – hvad er fremtidsscenarierne?

Tilbage i marts 2023 udkom Det Dyreetiske Råd med en udtalelse om brug af heste i sport. Udtalelsen indeholdt en opfordring til øjeblikkelig handling, som var klar og tydelig – her skrev Rådet nemlig, at der øjeblikkeligt bør ske markante ændringer i måden vi bruger vores heste på i sporten. Sker det ikke, er Rådets anbefaling til regeringen, at der skrides til handling med lovgivning på området.

Og årets skandalesager med tilhørende voldsomme ytringer og meningsudvekslinger viser med al tydelighed, at vi er splittede og på både tynd og glat is i hele hestesektoren lige nu.

Er opbakningen til prioriteringerne i branchens hovedorganisationer intakt eller ved at smuldre?

Frustrationerne er i hvert fald store blandt mange, og er vi mon selv i færd med at lægge ridesporten i graven? -dét spørger flere endda om internt i hestebranchen.

Forhåbentlig går det ikke så galt, forhåbentlig kan vi enes om at have et fælles mål: nemlig at bevare brugen af heste i sport, selvfølgelig med tilhørende hestevelfærdsmæssige hensyn.

Og handle konstruktivt på det – sammen!

Vejen dertil er ikke mere splittelse. Det må og skal være indsigt, forståelse og respekt for en fælles fremtid med heste i sporten.

Praktisk information:

Alle med interesse er velkomne til paneldebatten, som foregår d. 6. Januar, fra kl. 11 på adressen er Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde.

Stort TAK til Roskilde Tekniske Skole, som til dagligt også varetager hestemanageruddannelsen. Dét synes vi er en helt ideel ramme.

Deltagelse kræver forudgående tilmelding. – Husk at tjekke dit spamfilter for bekræftelsen og nyt om tilmelding.

Vil du hjælpe med at få debatten på skinner?

Så skriv en mail til Tina her

Nonprofit initiativ, og derfor gratis at deltage

Vi laver dette som nonprofit initiativ, fordi det handler om vores fælles passion for heste. Men ambitionerne for dit udbytte af at være med, er alligevel store.

Vi sørger bl.a. for en moderator, så alle i panelet kommer til orde. Ligesom vi forventer at streame paneldebatten, og endnu flere dermed kan følge med.

Mulighed for at netværke bagefter

I forlængelse af paneldebattens afslutning ca. kl. 13 åbnes op til andre lokaler, hvor alle tilhørere kan fordele sig efter interesse – et netværkstilbud til dig som har behov for og lyst til det.

Crowdfunding – vil du støtte paneldebatten økonomisk?

Synes du at åbenhed og debatten er ligeså vigtigt som vi gør? Så du kan vælge at donere et tilskud til afholdelsen. Et eventuelt overskud sender vi videre til Hestens Værn. Du får naturligvis dine penge refunderet, hvis paneldebatten imod forventning må aflyses.

*) ved tilmelding accepterer du at Equilink må sende dig nyheder om bl.a. paneldebatten og kommende events via email og SMS

En donation er ikke lig med tilmelding til deltagelse på dagen – donation og tilmelding skal ske hver for sig.